Ferestre în stânci

Posted by on Mar 11, 2016 in 3 de-un fel, Blog, Travel | 5 comments

Ferestre în stânci

Călătoriile sunt ca dragostea. Toate-s unice, irepetabile, extrem de personale, și toate seamănă între ele. Eu am senzația că mă aflu în etapa de „grădiniță” a călătoriilor mele. Desigur, cine mă știe o să spună că sunt purcel și că… nu mi-e rușine? (Mi-a fost, dar mi-a trecut.) Asta pentru că prietenii mei mă strigă „Ina-unde-mai-pleci”.

Simt că n-am „metodă” atunci când plec pe undeva, deși am o listă de locuri pe care vreau să le văd, sar pe fiecare ofertă care mi se pare îmbietoare și lista o tot amân. Entuziasmul și plăcerea de a descoperi nu mi le ia nimeni însă. Mai rău e când mi se învălmășesc în cap locuri și momente și trebuie să stau să mă gândesc serios unde a fost și când s-au întâmplat.

Așa că dintr-un efort organizator, non-alzhemer-istic și de aranjare a planetei pe bucăți asemănătoare, m-apuc să inaugurez secțiune nouă pe blog: 3 de-un-fel.

Astăzi, stânci și faleze înalte.

Prima și cea mai mohorâtă e de fapt dintr-un loc splendid, din Étretat, Franța. Ajunsesem la ea într-o tură moto, plouată, murată, amărâtă, crezând că fix când ajungem acolo nu voi vedea nimic din cauza ceții. M-am înșelat. M-am așezat pe plaja plină de pietricele (din care n-ai voie să iei nici una, știi?) și m-am bucurat de oprirea ploii. După ce am fotografiat, băut o cafea și plecat din nou călare, a început iar să plouă. Parcă nici n-am voie să mă supăr, nu?

etretat, Franta

Etretat, Franța

Alt loc căutat de turiști și fotografiat de mii de ori e Azure Window din Malta. Chiar, știi că există o cameră care numără de câte ori a fost fotografiat un loc? Demotivant. Îți vine să bagi aparatul în buzunar și să pleci, dar nu. Faci și tu o poză…
Făcui și eu. Măcar atât pot să fac pentru tine, să ți-o prezint din „spate”, fotografiată dintr-o barcă pe care am închiriat-o cu 4 Euro de lângă Inland Sea – o să vezi, e chiar acolo, la doi pași. 4 Euro pentru 15 minute, cea mai bună investiție pentru a vedea cea mai albastră apă din toată viața mea.

Azure Window, Malta

Azure Window, Malta

Și ultima cu care închei seria de azi de 3-d-un-fel e lângă noi, la doi pași. Dacă Malta ți se pare departe, sau Franța scumpă, poți să dai o fugă într-un weekend, la nici 40 de kilometri de Vama Veche, la Tyulenovo, unde într-un țărm stâncos și ruginit se deschide o altă fereastră în piatră, la fel de spectaculoasă și cu nimic mai prejos. La Tyulenovo din câte știu se fac inclusiv cățărări sau scufundări.

Tyulenovo

Tyulenovo

Atât pentru azi. Sunt trei, sunt unice, irepetabile, și teribil de asemănătoare. Nu?

Dacă ți-a plăcut încearcă și:

Bună ziua națiune!
Despre oameni și cai
E ușor să-ți fie frică de pe canapea sau de pe scaunul de la birou
468 ad

5 Comments

 1. Sau cele de la Boca do Inferno… 😀

 2. Da, ce dreptate ai, de aceea chiar nu mi-am adus aminte. Și culmea, cred că s-ar fi potrivit mai bine decât Etretat.

 3. Acu ce să fac, mai strâng trei stânci să o pun și pe aceea…

 4. Bună, Ina!
  Astazi,fiind in parc cu nepoatele la o plimbare,am azis:
  -hai sa vad ce mai fac prietenii mei de pe Facebook(apropo,avem o preitena in comun-Georgiana).
  Tare mult m-am bucurat cand am citi pe blogul tău postarea….Ferestre in Stanci!
  Foarte frumos felul in care ai descris”ferestrele”.
  Pot sa-ti spun ca si eu sunt pasionat de fotografie si,ca atare,o sa iti trimit o “fereastră ” din …Portugalia.
  Sper sa-ti placă!

 5. Multumesc tare mult Iulian! Să-mi trimiți 🙂 Am și eu una din Portugalia dar fix uitasem de ea când am scris postul 🙂
  Însă pentru că nu cred (?) că va merge în comentarii, poți să mi-o trimiți la me at inapopa punct ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *